Vastgoed

Meestgestelde vragen

Welk laadstation is geschikt voor mijn huurders?

Gelukkig is er al een hoop gestandaardiseerd, zoals de Type 2 contactdoos. Het laadvermogen verschilt wel per elektrische auto, maar dit betekent niet direct dat er een ander soort laadpunt nodig is. Op zakelijke locaties wordt in de meeste gevallen een ‘slim’ 11 kW (2 x 11 kW bij een dubbel laadstation) geplaatst. Hiermee kunnen alle elektrische voertuigen laden met voldoende laadsnelheid. Een 22 kW laadstation kan interessant zijn voor voertuigen met een zwaarder accupakket, maar dit vraagt meer van de lokale energievoorziening. Er zijn echter wel mogelijkheden om energiemanagement lokaal in te richten waardoor het beschikbare vermogen wordt verdeeld over de laadpunten. Ook zijn er verschillende laadoplossingen voor parkeerterreinen en voor in parkeergarages. e-Voltt keuzehulp voor bedrijven kan u ook verder helpen of neem contact met ons op.

Helpt een laadstation bij de verduurzaming en BREEAM-certificering?

Ja, het plaatsen van oplaadpunten draagt bij aan het verduurzamen van de vastgoedportefeuille. Ook tellen laadstations – al dan niet in combinatie met groene energie – mee in de puntentelling voor certificeringen, zoals BREEAM of LEED.

Kan ik het laadstation exploiteren en daarmee terugverdienen?

Naast het feit dat het plaatsen van oplaadpunten direct van waarde is voor uw huurders en uw pand is het mogelijk om een laadtarief voor gebruikers in te stellen. Met een slim laadstation wordt het stroomverbruik geregistreerd en worden de laadkosten automatisch verrekend met de huurder of bezoeker. De opbrengst uit laadsessies is o.a. afhankelijk van de frequentie van gebruik en het KWh-verbruik, maar gemiddeld wordt de aanschaf van een oplaadpunt binnen enkele jaren terugverdiend.

Wie installeert en sluit de laadpalen aan?

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Uw huisinstallateur kan de installatie verzorgen en de aansluiting en inbedrijfstelling eventueel aan e-Voltt services overlaten. e-Voltt Services kan echter ook de gehele installatie verzorgen. De installatie wordt uitgevoerd door een zeer ervaren team van installateurs die al jaren zijn gespecialiseerd in de installatie van laadpunten.

Kunnen verschillende laadpaal merken in dezelfde BackOffice?

De meeste fabrikanten hebben een eigen managementsysteem voor laadpalen (BackOffice) dat uitsluitend geschikt is voor het eigen merk. De BackOffice van e-Voltt maakt het echter mogelijk om in een en dezelfde software omgeving verschillende merken laadpalen en locaties te beheren.

Hoeveel onderhoud heeft een laadstation voor een elektrische auto nodig?

De laadpunten uit het e-Voltt assortiment vragen over het algemeen beperkt onderhoud. Belangrijk is dat het laadpunt op de voorgeschreven wijze door een erkende installateur wordt geïnstalleerd en volgens de geldende normen wordt onderhouden.

Hulp met uw laadoplossing

In slechts 3 eenvoudige stappen de juiste laadoplossing voor uw situatie! Merkonafhankelijk, transparante keuze en een eenvoudig proces van persoonlijk advies tot bestelling. Ook de installatie regelen wij graag voor u.

Heeft u nog vragen?

Bent u een vastgoedbelegger, eigenaar of beheerder? Heeft uw huurder behoefte aan laadvoorzieningen, of wilt u uw vastgoedportefeuille verduurzamen en opwaarderen met oplaadpunten? e-Voltt heeft ruime ervaring in het realiseren van een laadinfrastructuur in de vastgoed branche. Met e-Voltt als business partner bepaalt u met ons de route naar elektrisch rijden. Informeer ook naar de mogelijkheden ‘ op maat ‘ om uw vastgoedportefeuille op de toekomst voorbereid te laten zijn op de groei van het aantal elektrische auto’s.