Hotel / Restaurant

Meestgestelde vragen

Is het opladen van de elektrische auto van mijn gasten gratis?

Met een ‘slim’ laadstation bepaalt u zelf of uw gasten met een laadpas gratis of tegen een laadtarief bij uw hotel of restaurant kunnen opladen. In de BackOffice kunt u dit tarief zelf instellen. Als u het laden gratis aanbiedt, dan zijn de stroomkosten van de laadbeurt voor uw rekening.

Heeft mijn gast een volle accu na zijn verblijf? Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

Dit is afhankelijk van zowel de elektrische auto als de laadpaal. Vanuit de auto wordt dit bepaalt door: de accucapaciteit, stand van de accureserve (leeg – vol), en het maximale laadvermogen. Verder bepalen het type laadpaal (AC of DC) en het maximale laadvermogen van de laadpaal de laadsnelheid. Als we al deze variabelen op gemiddelde zetten, dan mag u ervan uitgaan dat uw gast binnen 2 tot 3 uur voldoende heeft geladen om zijn of haar reis te vervolgen!

Moet ik als hotel-restaurant zelf een laadpas verstrekken aan mijn gasten?

Een elektrische rijder heeft normaal gesproken zelf een laadpas bij zich. Daarmee kan hij of zij overal in Nederland een elektrische auto opladen. U hoeft dus zelf geen laadpas af te geven en weer in te nemen. Het is wel vanuit service oogpunt aan te raden om een laadpas bijvoorbeeld bij de receptie te bewaren. Mocht uw gast de laadpas niet bij zich hebben, dan kan hij of zij toch laden.

Draagt een laadstation bij aan de gastvrijheid van mijn horecabedrijf?

Wellicht herkent u het dat steeds meer gasten vragen om een oplaadfaciliteit of een locatie zoeken waar men tegelijk kan vergaderen en opladen. Een laadstation wordt daarom zeker gewaardeerd door uw gasten en is als voorziening steeds meer vanzelfsprekend.

Is een laadstation onderdeel van een Green Key Keurmerk?

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Een laadstation voor elektrische auto’s is onderdeel van de Green Key normering.

Hoe sluit ik een laadstation aan op mijn elektriciteitsinstallatie?

Het laadstation wordt op een aparte groep in de meterkast aangesloten waarbij rekening wordt gehouden worden met de beschikbare capaciteit van de totale elektriciteitsinstallatie. Vraag daarvoor advies aan bij e-VOLTT Services en eventueel uw huisinstallateur. De installatie van een laadstation moeten worden uitgevoerd door een erkende installateur volgens de installatievoorschriften.

Hulp met uw laadoplossing

In slechts 3 eenvoudige stappen de juiste laadoplossing voor uw situatie! Merkonafhankelijk, transparante keuze en een eenvoudig proces van persoonlijk advies tot bestelling. Ook de installatie regelen wij graag voor u.

Heeft u nog vragen?

Hotels- en restaurants staan voor gastvrijheid. Het aanbieden van de mogelijkheid om een elektrische auto op te laden mag daarbij niet ontbreken. U kunt deze service gratis aanbieden of betaald, maar het niet aanbieden is eigenlijk geen optie meer. e-Voltt helpt u graag om uw gasten ook op dit punt van dienst te kunnen zijn.