Wooncorporaties

Meestgestelde vragen

Hoe zorg ik ervoor dat alleen de elektrische rijder de laadsessie betaalt?

Het is uiteraard niet de bedoeling dat andere huurders meebetalen aan het opladen van een elektrische auto door een medebewoner. Elke elektrische rijder ontvangt daarom een persoonlijke rekening voor de laadsessies via zijn of haar provider, ook als het laadpunt wordt gedeeld. Hiervoor is het wel nodig dat er een ‘slim’ laadstation en BackOffice wordt gebruikt.

Hoe voorkom ik dat de elektrische installatie niet teveel wordt belast?

Met lokaal energiemanagement en software-instellingen zijn er diverse mogelijkheden om de toegenomen stroomvraag door het opladen van 1 of meerdere elektrische auto’s met de capaciteit van de elektrische installatie af te stemmen en het opladen te optimaliseren. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Hoeveel laadpunten zijn er nodig bij een wooncomplex?

De toename van vooral het aantal volledig elektrische auto’s gaat snel. In 2025 is de verwachting dat er 1 miljoen elektrische auto’s in Nederland rondrijden. In 2018 is de verwachting dat er 22.000 nieuwe elektrische auto’s worden verkocht. In 2019 zijn dit er 42.000 en voor 2025 wordt dit aantal voorspeld op ruim 300.000 (bron: Steinbuch). De huidige norm voor het aantal laadplekken van 2 tot 3% zal naar ca. 10% moeten en jaarlijks met 5% moeten stijgen.

Kunnen alle laadpunten op alle beheerlocaties in 1 BackOffice beheerd worden?

Bij e-VOLTT is het mogelijk om met een BackOffice verschillende merken laadpunten, meerdere laadpunten en al uw locaties in 1 software omgeving te beheren. Zo bent u niet afhankelijk van een enkele fabrikant, maar blijft u flexibel en houdt u het beheer eenvoudig en kostenefficiënt. Lokale beheerders kunt u toegang tot de BackOffice geven.

Kunnen meerdere huurders gebruik maken van het laadpunt?

Ja, met een plug&charge uitvoering is dit zonder meer mogelijk, maar de meeste laadstations zijn echter ‘slim’ (link). Bij een slim laadstation kan gastgebruik worden ingesteld (interoperabel), zodat iedereen met zijn eigen laadpas kan laden. Indien gewenst kan hiervoor een laadtarief in rekening worden gebracht.

Ik woon in een huurwoning. Kan ik zomaar een laadstation installeren?

Vraag altijd vooraf toestemming aan de verhuurder, beheerder of eigenaar en maak goede afspraken over de aanschaf en installatie(kosten) en stroomkosten. Wij adviseren in elk geval een slim laadstation te plaatsen waarmee automatisch de laadkosten kunnen worden geregistreerd en verrekend. Informeer hier naar de installatieservice van e-VOLTT Services.

Hulp met uw laadoplossing

In slechts 3 eenvoudige stappen de juiste laadoplossing voor uw situatie! Merkonafhankelijk, transparante keuze en een eenvoudig proces van persoonlijk advies tot bestelling. Ook de installatie regelen wij graag voor u.

Heeft u nog vragen?

Woningcorporaties en VvE’s die over eigen parkeerplaatsen beschikken zullen steeds vaker de vraag krijgen naar oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hoe gaat u daarmee om? Hoe regelt u de betaling? Hoe groeit u mee met de vraag? e-Voltt helpt u graag bij het beantwoorden van deze prangende vragen.